poniedziałek, 30 maja 2016

Co robię, jak nie piszę, czyli o współpracy z marką Nespresso

Ponad dwa miesiące przygotowań. Kreowanie. Skrupulatnie dobrana lista gości, program dopięty na ostatni guzik. Praca przez telefon ze zleceniodawcą i przy zapraszaniu około stu pięćdziesięciu uczestników konferencji, kilka spotkań, podczas których dopracowaliśmy szczegóły. Po wszystkim zmieniłam dzwonek telefonu. Po wszystkim czuję, że uwielbiam moją pracę, a moja misja zawodowa ma ogromny sens nie tylko dla mnie. 

Skąd takie górnolotne wnioski? Pojawiają się wtedy, kiedy serce zaczyna szybciej bić, kiedy robię rzeczy, choć wydawało mi się, że nie mam czasu i odwagi. Dodatkowo żywo angażują one innych ludzi, tych z którymi łączy mnie pasja, wspólne tematy i chęć rozwoju. Tak właśnie było przy ostatnim moim zleceniu dla Poland Restaurant Forum by Nespresso, podczas którego byłam lokalnym konsultantem PR. To cyklicznie odbywające się, lokalne spotkanie twórców gastronomi: szefów kuchni, restauratorów, sommelierów, managerów, mediów branżowych z kolejnych polskich miast. Do tej pory zorganizowane w Warszawie i Krakowie. Każdorazowo towarzyszy im inna przewodnia myśl, we Wrocławiu było to „Share the knowledge”. Wszystkie punkty programu, czyli warsztaty sensoryczne prowadzone przez sommelierów wina i kawy, warsztaty marketingowe prowadzone przez Agnieszkę Małkiewicz z Horeca Communication (w których byłam jednym z liderów grupy), panele dyskusyjne (zatytułowane kolejno: Zaangażuj mnie, to się nauczę - wydarzenia, przeżycia i emocje, które kształcą; Czytam, więc wiem - prasa, Internet, książki, które kształcą; Świat u Twoich stóp - podróże kulinarne i biznesowe, które kształcą; Szkoła życia – konferencje, szkolenia i studia, które kształcą; i ostatni Surowy mistrza i utalentowany uczeń – relacje i praktyki, które kształcą – z ogromną przyjemność poprowadzony przeze mnie) oraz degustacje przygotowane w duetach przez wrocławskich szefów kuchni - mistrzów i uczniów - obracały się wokół tematu dzielenia się wiedzą.


 warsztaty sensoryczne przeprowadził Tomasz Deniziak i Piotr Kamecki






 warsztaty marketingowe Agnieszki Małkiewicz, w której liderami grup byli: Kuba Korczak, Justyna Matyja-Zybura, Oskar Olszewski, Agata Anioł, Agnieszka Szydziak



 Bogdan Gałązka opowiedział o swoich sposobach na zdobywanie wiedzy, którą później stosuje w kuchni restauracji Gothic 


panel dyskusyjny prowadzony przez Martę Bradshow, goście: Ernest Jagodziński, Tomasz Hartman, przedstawiciel marki Nespresso


panel dyskusyjny prowadzony przez Agatę Anioł (kuchniawformie.pl), goście: Bogdan Gałązka, Agnieszka Chmielewska (Przystań i Marina), Katarzyna Błońska (Burda Media), Katarzyna Sieradz (Magazyn Kocioł)



panel dyskusyjny prowadzony przez Darię Pawlewską (Kukbuk), goście Paweł Ciećkiewicz (Cztery Smaki Świata), Dorota Kurzawska (Zamek Topacz), Michał Szewczuk (Dobra Karma), Mariusz Kozak (Campo)


panel dyskusyjny Szkoła życia – konferencje, szkolenia i studia, goście Anetta Pacuła-Podemska (Od Koochni), dr Anna Żołnierczyk (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)


panel dyskusyjny prowadzony przeze mnie :) moi wspaniali goście: Olga Likus (Likus Hotele & Restauracje), Arletta Ziemian (Browar Stu Mostów), Beata Śniechowska, Piotr Apanel (restauracja w Double Tree by Hilton)


Poland Restaurant Forum by Nespresso to również nieoceniony czas networkingu, o który w branży gastronomicznej tak bardzo ciężko, a czasami jest on wręcz niemożliwy. Uściski dłoni, wspólne flow, nowe znajomości i podobne doświadczenia, już teraz wiem, że to spotkanie będzie miało swoje owoce, a wszyscy wyszliśmy z Zamku Topacz bogatsi i nie zamierzamy tego bogactwa zostawić dla siebie, podzielimy je i skorzysta na tym wrocławska gastronomia!  

 zdjęcia dań i zdjęcie pamiątkowe

szefowie i ich dania przygotowane na degustacje

Justyna Słupska Kartaczowska (Acquario) i Orson Hejnowicz (Fauna)


Przemysław Wolny i Karol Sankowski (Przystań i Marina)


Przemysław Bogucki i Grzegorz Pomietło (Art Hotel)


Marcin Węglowski (Czarymary) i Rafał Borys (Zamek Topacz) 


Sylwia Węgrzyn i Mariola Monczak


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz