buraki jeszcze w Milejowym Polu
Na pierwszym spotkaniu uwalniać będziemy BURAKA. Co to oznacza? Wszystkie przepisy, które zostaną przedstawione podczas warsztatu będą zawierać w sobie składnik, jakim jest to jesienne warzywo. Burak pełeninspirujących i odżywczych wartości pozwoli nam na stworzenie różnorodnych potraw. Będzie coś na słodko i na słono, na mały głód i w sam raz na sycący jesienny obiad.
W programie:
- informacje o uprawie buraka w Milejowym Polu oraz o jego wartościach odżywczych, poznacie rzadko spotykane odmiany kolorowych buraków
- przygotowanie przystawki, dania głównego, deseru oraz przekąski z użyciem buraka,
- skomponowanie talerzy,
- wspólna degustacja przygotowanych posiłków oraz kawy od Czarnego Deszczu.
Na warsztatach używać będziemy produktów wcześniej nieprzetworzonych, pochodzących z Milejowego Pola lub jego okolic. Potrawy nie będą zawierać mięsa. Użyte składniki pochodzić będą z upraw naturalnych lub ekologicznych.
Uczestnicy warsztatów otrzymają:
- skrypty z przepisami
- możliwość poznania i skosztowania rzadko spotykanych odmian buraków kolorowych, białych, złotych
- sposobność do zakupu produktów spożywczych bezpośrednio od producentów
- dobre sobotnie południe, z dala od miasta i relaks przy pysznej kawie od Czarnego Deszczu
Data: 25.10.2014
Start: 11.00 (warsztat potrwa około 4 godzin)
Adres: Milejowe Pole, Milejowice 5 /Żórawina/
Koszt: 50 zł (obowiązuje wcześniejsza rezerwacja miejsc pod adresem retrofoodd@gmail.com – ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń)
W razie pytań zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem retrofoodd@gmail.com lub telefonicznego pod nr 609-230-984.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz