Spaghetti z sosem z bobu i kokosa wersja wegetariańska 1
250 g bobu
pół kubka dużego jogurtu naturalnego
pół szklanki wiórek kokosowych
łyżeczka płatków chilli
sól
Bób gotujemy. W tym samym czasie w mikserze wiórki miksujemy na mączkę, dodajemy jogurt. Odcedzamy bób. Jeśli chcemy możemy obrać z łusek. Wrzucamy do robota i miksujemy z umieszczonymi tam wcześniej składnikami. Na końcu dodajemy według uznania filtrowanej wody, soli oraz chilli.
Łączymy z makaronem i podgrzewamy.
Spaghetti z sosem z bobu i kokosa wersja wegetariańska 2
250 g bobu
pół kubka dużego jogurtu naturalnego
miąższ i woda z kokosa
łyżeczka płatków chilli
sól
Bób gotujemy. Otwieramy kokosa. Wodę i miąższ umieszczamy w mikserze wraz z jogurtem. Miksujemy na gładką masę. Odcedzamy bób. Jeśli chcemy możemy obrać z łusek. Wrzucamy do robota i miksujemy z umieszczonymi tam wcześniej składnikami. Na końcu dodajemy według uznania filtrowanej wody, soli oraz chilli.
Łączymy z makaronem i podgrzewamy.
Spaghetti z sosem z bobu i kokosa wersja wegańska
250 g bobu
pół puszki mleka kokosowego
łyżeczka płatków chilli
sól
Bób gotujemy. Odcedzamy. Jeśli chcemy możemy obrać z łusek. Wrzucamy do robota i miksujemy z mlekiem kokosowym. Na końcu dodajemy według uznania filtrowanej wody, soli oraz chilli.
Łączymy z makaronem i podgrzewamy.
Wow ale pomysł na połączenie.
OdpowiedzUsuń